Használtautó-index 2016. 4. negyedév

Téligumiteszt a Hungaroringen: ezekre cseréljük idén a nyári gumit Jeges úton nem csak a nyári, hanem a használt téli gumi is két és félszeres fékutat produkál

Ötödik alkalommal, hagyományos keretek között, a Hungaroringen található tanpályán zajlott le a Téligumiteszt 2016, amelynek célja, hogy az autósok ne csupán külföldi tesztekre hagyatkozva, hanem hazai környezetben mért eredményekre támaszkodva is tudjanak választani az idei legnépszerűbb abroncstípusok közül. A nonstopgumi.hu és a Használtautó.hu által szervezett, az országban egyedülálló eseményen tavalyhoz hasonlóan 19 szettet vizsgáltak meg a szakemberek, köztük ötféle új négyévszakos típus, valamint egy új és egy használt nyári garnitúra is szerepelt a teljes körű összehasonlíthatóság érdekében.
Az idei tesztek, melyeket a szakemberek -1 és -4 °C közötti hőmérséklet-értékeken végeztek, mind a száraz, mind a vizes, mind pedig a jeges (vizes műgyantával modellezett) úton való megállást vizsgálták különböző sebességek mellett. Emellett sor került a csúszós úton mutatott kapaszkodóképesség, a gördülési ellenállást mutató kigurulás, a kopás, illetve a menetzaj mérésére is.
  Kilométeróra-tekerések: tisztulhat a piac?
  A villanyautó-tulajdonosok 77 százaléka újra e-autót vesz majd