Használtautó-index 2016. 4. negyedév

Jó évet zárhatnak a használtautó-kereskedők 2016-ban

Negyedik éve tart a dinamikus bővülés a hazai használtautó-kereskedelemben. Ennek eredményeképpen a hazai használt személyautók körében 2016-ban várhatóan 615 ezer körüli adásvétel zajlik le, miközben az import használt autók száma elérheti a 143 ezret. Az előbbi 13, míg az utóbbi 16 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest. A piac felpörgése a pillanatnyi kínálati adatokon is világosan megmutatkozik: a Használtautó.hu portálon jelenleg mintegy 100 ezer személyautót hirdetnek eladásra, ami 23 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti 81 400 darabos kínálatot.
„Az élénkülés egyértelmű jele, hogy hiába nőtt csaknem negyedével a kínálat, egy személyautó átlagos hirdetési időszaka a tavalyihoz hasonlóan 35 nap körül mozog, vagyis a megnövekedett kereslet miatt átlagosan továbbra is alig több mint egy hónap elegendő ahhoz, hogy egy használt személyautó gazdára találjon” – magyarázza Fodor László, a Használtautó.hu értékesítési vezetője.
  Téligumiteszt a Hungaroringen: ezekre cseréljük idén a nyári gumit Jeges úton nem csak a nyári, hanem a használt téli gumi is két és félszeres fékutat produkál
  A villanyautó-tulajdonosok 77 százaléka újra e-autót vesz majd